HOE WERKT GEZICHTSMASKER

Gezichtsmaskers zijn luchtfilters die je op je gezicht draagt. De maskers zijn gemaakt van non-woven materialen. Dit zijn vezels die vastzitten op het oppervlak van een statisch geladen gaas. Dit creëert een rooster van zeer kleine gaatjes die willekeurig zijn gerangschikt. Dit filter zorgt voor een fysieke barrière tussen de buitenlucht en je neus en mond.

Gezichtsmaskers werken door schadelijke deeltjes, waaronder virussen, in de lucht te blokkeren zodat ze niet in de neus of mond komen. Het is als een klein net dat die uiterst kleine deeltjes in de lucht vangt, waardoor ze niet in de neus en mond kunnen komen.

Er zijn veel verschillende soorten gezichtsmaskers die u kunt dragen als bescherming tegen virussen. Hier zijn enkele van de meer populaire keuzes: Medisch / chirurgisch masker – Dit is het meest voorkomende masker dat mensen tegenwoordig gebruiken. Wegwerpstofmaskers – Dit is het soort masker dat gewoonlijk wordt gebruikt door vakmensen zoals houtbewerkers, installateurs van gipsplaten, timmerlieden, lassers en anderen die ademhalingsbescherming nodig hebben. Halfgelaatsmaskers – Dit zijn de zwaar uitgevoerde maskers die worden gebruikt in gevaarlijke werkomgevingen.

dgmondmasker.nl

medisch-mondkapje.nl